Autentificare

Înregistrare

Telina cu masline

Ingrediente:
2 teline,
1 ceapa,
30 masline,
25 g faina,
50 ml vin,
150 ml suc de rosii,
1/2 lamaie,
20 g zahar,
1 foaie de dafin,
sare, ulei, piper boabe,

Mod de preparare:
Ceapa este rasa prin razatoarea mica, se caleste un minut in ulei, se adauga apoi telina taiata in felii de 1 cm grosime si acestea, in bastonase de 1 si 1/2 cm latime. Se amesteca 2 minute la foc mic, apoi, se sting cu 1/4 l apa fierbinte; se pun imediat si maslinele nedesarate si se fierb acoperite, la foc mic, pana cand se inmoaie telina, sau se dau la cuptor. Cind telina este fiarta, se adauga vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamaie, curatate de coaja alba, zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaie si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, 10 boabe piper. Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul. Sosul trebuie sa fie subtire; cind se raceste se mai ingroasa, fiind cu faina.