Telina cu smantana si mere

Salata de telina si mere cu smantana

Cum se face telina cu smantana si mere

Radacina de telina se va curata de coaja, spala, taiata in felii foarte subtiri cu un dispozitiv special de legume/un cutit bine ascutit,  acestea suprapuse si  taiate  julien/rade pe razatoarea cu ochiuri mari ( numai intr-un sens, inainte, pentru a iesi telina ca niste taitei lungi), pe un blat de lucru

Telina taiata se va pune intr-un castron, presarata cu un praf de sare si cateva cateva linguri de zeama de lamaie, amestecandu-se cu o spatula si  acoperit apoi vasul cu o folie alimentara si dat la rece la frigider cca 60 minute ( pentru a se inmuia ).

Merele curatate de coaja, se vor rade pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugandu-se peste telina numai in momentul servirii, pentru a nu lasa zeama, impreuna cu smantana, amestecandu-se usor cu o spatula.

Salata de telina cu smantana se va transfera pe un platou, decorata pentru aspect cu patrunjel proaspat taiat fin si servita imediat, ca fel intai.

POFTA BUNA !!