Cum se face telina cu smantana si mere
Radacina de telina se va curata de coaja, spala, taiata in felii foarte subtiri cu un dispozitiv special de legume/un cutit bine ascutit, acestea suprapuse si taiate julien/rade pe razatoarea cu ochiuri mari ( numai intr-un sens, inainte, pentru a iesi telina ca niste taitei lungi), pe un blat de lucru
Telina taiata se va pune intr-un castron, presarata cu un praf de sare si cateva cateva linguri de zeama de lamaie, amestecandu-se cu o spatula si acoperit apoi vasul cu o folie alimentara si dat la rece la frigider cca 60 minute ( pentru a se inmuia ).
Merele curatate de coaja, se vor rade pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugandu-se peste telina numai in momentul servirii, pentru a nu lasa zeama, impreuna cu smantana, amestecandu-se usor cu o spatula.
Salata de telina cu smantana se va transfera pe un platou, decorata pentru aspect cu patrunjel proaspat taiat fin si servita imediat, ca fel intai.
POFTA BUNA !!