Autentificare

Înregistrare

Tiramisu cu ananas

Iubim prajitura tiramisu facuta cu piscoturi indiferent in ce perioada a anului ne aflam. Iar daca adaugam si fructe parca este si mai bine, obtinand o prajitura mai racoroasa, mai aromata.

Pentru aceasta varianta am ales ananasul din conserva, pe care il avem la dispozitia noastra in orice perioada a anului.

Ingrediente tiramisu cu ananas

1 pachet piscoturi (Savoria)

2 cutii mascarpone (1 cutie/250g)

100 g frisca lichida (hulala sau meggle)

100 g zahar tos pudra

2 plicuri zahar vanilat

3 oua (optional)

1 cutie ananas bucati in sirop 700 g (sau 2 cutii)

Cum se face tiramisu cu ananas

Aceasta reteta se poate face si fara oua, doar cu mascarpone si frisca.

In boluri diferite, se vor pune: crema branza mascarpone care se va mixa cu o jumatate din cantitatea de zahar tos pudra (50 g ), pana se va obtine o crema fina, iar cealalta jumatate de zahar (50 g) mixandu-se cu frisca lichida (pana se va intari).

Crema de mascarpone si frisca tare, se vor combina impreuna ( intr-un singur vas ), amestecandu-se usor cu ajutorul unei spatule.

Galbenusurile (optional),  se vor mixa cu zaharul vanilat, pana se va forma o crema albicioasa, urmand a fi puse lingura cu lingura in crema de mascarpone obtinuta,  amestecandu-se cu spatula pana la incorporare totala.

Cutia de ananas, se va rasturna intr-o strecuratoare pentru a se separa siropul de fructe.

Intr-un bol, se va transfera siropul de ananas, urmand a fi folosit pentru stropirea (sau inmuierea piscoturilor).

Pe un platou oval, rotund sau dreptunghiular (la preferinta fiecaruia), se vor pune pentru inceput, cateva linguri din crema de mascarpone, intinsa bine pe fundul vasului (pentru a se fixa mai bine in vas piscoturile).

Peste crema de mascarpone intinsa pe fundul vasului, se va pune un rand de piscoturi (foarte putin inmuiate in sirop, deoarece ele isi vor trage umezeala si de la crema), urmand un strat subtire de crema, bucati de ananas si tot asa continuand operatia pana cand ultimul strat sa fie cu piscoturi.

Prajitura (sau tortul) Tiramisu, se va imbraca intr-un strat subtire din crema de mascarpone, apoi pudrat cu cacao si rasa ciocolata.

Platoul sau vasul se va da la rece in frigider pentru cateva ore 3-4 ore, apoi prajitura poate fi portionata si servita.

POFTA BUNA !!