Autentificare

Înregistrare

Tiramisu cu crema de ciocolata si nuca de cocos

iramisu cu crema de ciocolata cu alune si nuca de cocos

Cum se face tiramisu cu crema de ciocolata si nuca de cocos

Se va pregati o forma de 26/20/7 cm, fie un vas Jena/ceramica, pentru cantitatile de ingrediente folosite la aceasta reteta.

Ouale se vor separa in boluri separate,  albusul de galbenusuri.

La aceasta reteta,  galbenusurile de ou au fost frecate  impreuna cu zaharul tos pe baie de abur ( la bain-marie ), pana au devenit de consistenta unei  smantane  ( putin ingrosata ), apoi lasata crema la racit.

Dupa ce crema de galbenus s-a racit, se va adauga crema mascarpone, mixandu-se la o treapta joasa, apoi urmand iaurtul natural, nuca de cocos si albusurile de ou batute spuma tare ( se va renunta la mixer ), acestea din urma se vor incorpora cu ajutorul unei spatule.

Separat, intr-un bol la bain-marie se va pune crema de ciocolata cu un cub de unt, pana se va incalzi si topi untul.

Piscoturile de sampanie,  se vor inmuia in laptele pregatit intr-un bol ( cca 1 secunda pe ambele parti ), urmand a fi asezat primul strat pe fundul vasului,   apoi  un strat  de nutella ( se va imparti in doua jumatati ), un  strat de crema alba ( se va imparti in jumatate ), urmand iarasi un  strat de piscoturi inmuiate in lapte ( cca 1 secunda pe ambele parti ), crema de ciocolata si crema alba. Pentru aspect atat crema de ciocolata, cat si crema alba am pus-o cu un cornet.

Vasul cu tiramisu se va da la rece pentru cca 5 ore, apoi scos si decorata suprafata cu cacao/nuca de cocos, portionat dupa preferinta si apoi servit ca un desert savuros.

SAVOARE PLACUTA !!