Autentificare

Înregistrare

Tiramisu rapid, fara ou

Tiramisu ramane una dintre deserturile cele mai iubite  si faimoase din lume.

Este o prajitura foarte gustoasa si racoritoare, merge foarte bine in anotimpul rece si deasemenea pentru sarbatorile de iarna..Craciun si revelion.

Tiramisu se pregateste foarte usor, nu necesita nivel de pregatire complicat deci poate fi facuta si de incepatori.

Este o prajitura italiana, folosita apoi in toata lume, care tradusa la noi inseamna „RIDICA-MA”, asta pentru ca avea rolul de a da energie celor care o gustau.

Exista varianta la aceasta prajitura de a folosi putin alcool, dar se poate renunta mai ales daca o vom da si celor mici.

Deasemenea se folosesc si oua, dar vom renunta acum la aceast lucru inlocuind ouale cu frisca lichida.

Ingrediente pentru tiramisu rapid

500 g piscoturi(ar fi bine sa le folosim pe cele italiene SAVOILE)

500 g mascarpone

200 ml frisca lichida (hulala sau meggle)

500 ml cafea indulcita cu 1-2 linguri de zahar (4-6 lingurite de cafea de o calitate superioara ar fi de preferat)

4-5 linguri cacao

1 esenta vanilie (asta in loc de alcool)

4-5 linguri de coniac (optional)

Cum se face tiramisu rapid

Ne vom ocupa pentru inceput de mascarpone, pe care il vom bate bine. Acesta trebuie sa fie la temperatura camerei deoarece se omogenizeaza mai bine.

Vom  pune si esenta de vanilie sau o vom inlocui cu alcool, asta in cazul in care nu va fi servita celor mici, asa cum am mai mentionat si mai inainte.

Deoarece in aceasta reteta nu folosim oua, vom folosi frisca lichida pe care o vom bate cu ajutorul unui mixer sau tel, dupa cum avem fiecare in bucatarie.

Dupa ce am batut si frisca, o vom adauga peste mascarpone amestecand usor pentru a se omogeniza si a deveni o crema numai bine de folosit.

Pregatim un vas jena dreptunghiular sau un vas de sticla obisnuit destul de mare pentru a se putea folosi aproape toata cantitatea de piscoturi.

Vom trece apoi la pregatirea cafelei: in 1/2 l de apa punem cafea si zaharul mentionat la ingrediente ,o fierbem, apoi o lasam putin la racit dupa care o vom strecura cu ajutorul unei site mai dese pentru a iesi mai limpede fara granule de la zatul de la cafea, intr-un bol destul de mare si cu gura larga pentru a fi foarte usor atunci cand vom inmuia piscoturile.

Pregatim apoi primul strat de piscoturi, pe care il inmuiem in cafea cca 3-4 secunde,asta de cat dorim noi sa fie de moi.Le vom pune apoi in vasul de sticla,urmand a  pune primul strat de crema,atat cat dorim noi sa fie de gros ,dupa care cu ajutorul unei site vom presara pe toata suprafata si putina cacao. Acest lucru nu este necesar, dar pentru o savoare mai buna ar fi de preferat sa folosim si cacao.

Vom continua si cu restul de piscoturi la fel ca la primul strat, dupa care vom pune si restul de crema.

La sfarsit vom pudra prajitura si cu restul de cacao si o vom da la rece, de preferat ar fi sa stea o noapte la rece in frigider, astfel aromele se pot combina mai bine.

Dupa o noapte de stat la frigider tiramisu va putea fi servit si taiat foarte bine.

 

POFTA BUNA!!!!

Sursa foto