Autentificare

Înregistrare

Tiramisu

Tiramisu reteta traditionala italiana

Ingrediente:
5 oua
150 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
250 g mascarpone
24 piscoturi
1/2 l cafea neagra, fara zahar
30 g cacao.

Mod de preparare:

Tiramisu este un desert traditional italian.
Un mic secret al acestei prajituri delicioase cu aroma de cafea este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca ai grija sa le scoti in timp util din frigider.
 

PASI:

 

1. Galbenusurile se separa de albusuri suri si se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.

 

 

2. Se adauga mascarpone si se amesteca totul bine.

 

 

3. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in amestecul de mascarpone.
 

4.Piscoturile se inmoaie in cafea (doar le umezesti putin)
 

5. Pe o tava se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea, se adauga un start din crema de mascarpone, apoi se continua cu un strat de piscoturi.

 

 

6. Se termina cu un start de crema si se presara cacao.
 

7. Tava se da la rece pentru cel putin 5 ore.

 

! TIPS:
 

  • foloseste o tava cu pereti inalti astfel incat crema sa nu curga si sa strice aspectul prajiturii;
     
  • mai presara putina cacao inainte de a servi prajitura, o sa ii improspateze aspectul.