Tocana de ciuperci gratinata la cuptor

Mancare de ciuperci cu ceapa la cuptor

Cum se face tocana de ciuperci gratinata la cuptor

Ceapa rosie, curatata si taiata solzisori,  se va pune la calit intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit si un praf de sare ( va accelera procesul de topire mai repede al cepei ), amestecandu-se continuu.

Pe parcursul calirii, peste ceapa se va pune o lingura de zahar alb/brun,  lucru care va  carameliza ceapa.

Ciupercile proaspete, daca sunt mici se vor taia in sferturi, iar daca sunt marii se vor taia in felii grosier, se vor  adaugate peste ceapa, asezonate cu un praf de sare, piper si otet balsamic.

Totul se va lasa la fiert, amestecand   in mod continuu, pana ce mai scade din lichidul lasat de ciuperci, cca 10 minute, dupa care se va  introduce cratita in cuptorul preincalzit la 175 grade, pentru cca 20 minute.

Tocana de ciuperci gratinata la cuptor se va servi decorata cu marar proaspat tocat fin, paine proaspata si cu o salata de spanac proaspat.

POFTA BUNA !!