Autentificare

Înregistrare

Tocanita de dovlecei

 

 

Ingrediente tocanita de dovlecei

2-3 dovlecei tineri ( sa fie cumparati cei cu coaja albicioasa)

2 cepe potrivite

1 morcov mic

1 cartof  ras( va ingrosa  sosul de la tocanita)

1 ardei gras sau kapia

1 cutie de rosii in suc maruntite sau 3 linguri pasta tomate

50 ml ulei floarea soarelui

un varf foaie dafin

1/2 legatura patrunjel sau marar

sare, piper

Cum se face tocanita cu dovlecei

Ceapa, ardeiul gras, se vor curata de coaja, respectiv de seminte si taiate in cubulete mici, iar morcovul se va curata de coaja si dat pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dovleceii, se vor taia in cuburi mai mari ( nu se vor curata de coaja ) si lasati intr-un castron in asteptare pana la folosire.

Intr-o craticioara, se va pune uleiul la incalzit, adaugandu-se ceapa, ardeiul si morcovul la calit,  cca 5-8 minute ( atat cat se vor inmuia putin), amestecandu-se in mod constant pentru a nu se arde legumele.

Rosiile de la cutie sau proaspete se vor taia in cubulete mici si puse  la calit peste restul de legume, pentru cca 1-2 minute.

Dovleceii pregatiti in prealabil se vor adauga in cratita, acoperiti apoi cu apa calduta si lasati sa fiarba  la foc domol, pentru cca 30 minute.

Pe la mijlocul timpului de fierbere, se va adauga cartoful curatat si ras pe razatoarea mica ( nu se va stoarce si adaugat cu zeama lasat ) pentru a ingrosa sosul.

Daca se va dorii un sos mai rosu, atunci se mai poate adauga 1 lingura pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta, iar pentru aroma se va adauga frunza de dafin.

Tocanita de dovleceii, se va asezona cu: sare, piper, iar la sfarsit se va pune putin patrunjel proaspat tocat fin.

Optional, pentru persoanele care nu tin post, tocanita de dovlecei  se poate servi alaturi de o garnitura de orez fiert  cu 1-2 linguri de smantana alaturi.

POFTA BUNA !!

Sursa foto