Autentificare

Înregistrare

Tocanita de vitel cu ardei grasi

Tocanita de vitel cu ardei grasi_

Cum se face tocanita de vitel cu ardei grasi

Carnea de vitel se va spala, taia in bucati potrivite ( se va gati mai repede si va fi mai usor de consumat ), apoi puse intr-un castron in asteptare pana se vor pregati si restul de legume ( acest procedeu este in obisnuinta gospodinelor de a pregati toate ingredientele inainte de a face o reteta ).

Ceapa se va curata de coaja, taia pestisori, ardeii grasi curati de seminte si nervuri, taiati in fasii subtiri.

Intr-o cratita obisnuita cu diam de 24 cm, se va pune uleiul la incins, urmand bucatile de carne de vita, amestecandu-se continuu, pana isi vor schimba culoarea ( devenind albicioase).

Ceapa pregatita in prealabil se va adauga peste carne, lasand cca 2-3 minute la calit ( pana devine translucida ), apoi ardeii grasi taiati in fasii,  acoperindu-se totul cu supa de vita/legume/apa calduta ( cat sa acopere carnea ), lasand sa fiarba la foc mediu cca 60 minute.

Pe la mijlocul timpului de fierbere ( 30 minute ) se vor adauga rosiile curatate de pielita si taiate in cuburi mici ( pentru a se forma un sos de rosii ) si zaharul tos ( cu rol de a taia din aciditatea rosiilor )

La sfarsit, tocanita de vitel cu ardei grasi se va asezona cu sare, piper si patrunjel proaspat tocat fin.

Tocanita de vitel cu ardei grasi se va servi cu mamaliguta calda si salata de ardei copti.

POFTA BUNA !!