Autentificare

Înregistrare

Tocanita din ficatei, pipote si inimi de pui

mancare de inimi ficatei de pui

Cum se face tocanita din ficatei, pipote si inimi de pui

Pentru inceput, maruntaiele de pui ( ficateii, pipotele si inimile ) se vor spala intr-o apa, apoi scursa si adaugat peste acestea zeama de lamaie, piperul ( cu rol de a elimina sangele si mirosul specific de pasare ), amestecandu-le si lasate pret de cca 20 minute.

Intre timp, intr-o tigaie aderanta se va pune uleiul vegetal la incalzit, apoi adaugata ceapa la calit ( pana devine translucida, usor aurie), amstecandu-se cu o spatula in mod continuu.

Usturoiul curatat si taiat foarte marunt se va adauga peste ceapa, lasate la calit impreuna cca 1 minut, urmand ardeiul kapia taiat in fasii grosier, ciupercile taiate felii si rosiile curatate de pielita ( sau lasate in forma lor, cu coaja ), pentru cca 5 minute.

Maruntaiele de pui ( ficateii, pipotele si inimile ), dupa ce s-au marinat in piper si zeama de lamaie, se vor clatii din nou cu  apa calduta si adaugate  in cratita, aceasta acoperindu-se cu un capac si lasat la fiert la foc moale, pentru cca 30-35 minute ( pana ce maruntaiele vor fi gatite suficient de bine si forma un sos vascos ).

In timpul gatirii, tocanita  se va asezona dupa gust cu sare, piper macinat si praful de chimen.

Tocanita de inimi, pipote si inimi se va servi calda cu paine proaspata, cu salata de sezon sau cu gogosari la otet/castraveciori.

POFTA BUNA !!!