Autentificare

Înregistrare

Tochitura din carne de porc cu carnati afumati

Este o mancare gustoasa, satioasa cu feluri de carne de porc dupa preferinta, facand parte din patrimoniul culinar romanesc.

Ingrediente tochitura carne de porc cu carnati afumati

1 kg carne de porc ( se alege carne cat ma frageda- muschi, ceafa sau file )

500 g carnati afumati de casa

5-6 catei de usturoi

250 ml vin rosu

1 cana de apa

1 frunza dafin sau cimbru ( optional )

1 lingura boia dulce

1oo ml ulei

sare, piper

Cum vom face tochitura din carne de porc cu carnati afumati

Intr-o cratita cu fund gros sau de fonta, vom pune uleiul la incins.

Carnea de porc spalata se va taia in bucati potrivite si se va adauga in cratita amestcand energic cu o spatula sau lingura de lemn.

Dupa ce va  scadea din lichidul lasat de carne vom adauga printre ea usturoiul taiat felii.

Condimentam carnea cu sare, piper, frunza de dafin sau cimbru.

Turnam apoi vinul rosu si cana de apa, acoperind cratita cu un capac.

Din cand in cand vom amesteca carnea, ca sa fim siguri ca se va rumeni pe toate partile si a se dezlipi de pe fundul cratitei fragmentele de carne caramelizate.

Dupa 30 de minute vom pune si carnati afumati taiat rondele sau bucati de cate 5 cm, intepandu-i cu o scobitoare.

Ii vom lasa pana se vor rumeni frumos impreuna cu carnea.

Tochitura de porc se poate servi pe un platou decorat cu salata verde sau in mod clasic si traditional in stachini de lut alaturi de muraturi si varza murata.

Trucuri si idei

Tochitura din carne de porc cu carnati afumati se poate servi cu mamaliga cu un ou deasupra si presarata cu cas de oaie ras pe razatoarea mica.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto