Autentificare

Înregistrare

Tort de ciocolata cu blat „krantz”

Tort de ciocolata cu blat krantz

Atunci cand doresti sa faci un tort delicios si fin iti recomandam tortul de ciocolata cu blat facut din migdale/nuca macinata. Este un tort  care satisface si cele mai pretentioase gusturi. Cum il facem?

Pentru blat :

– 8 albusuri

– un praf de sare

– 8 linguri zahar

– 250 g migdale macinate/nuca macinata

– 4 linguri de cacao

– 1 plic praf de copt

Primul pas este sa pregatim o tava rotunda (care putem sa o bagam la cuptor) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt si dam drumul la cuptor fixat la 180 de grade, pentru a se incalzi.

Al doilea pas – intr-un bol frecam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.Apoi adaugam pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare.

Intr-un al doilea  vas amestecam  migdalele/nuca macinata, cu cele 4 linguri de cacao si praful de copt.

Treptat incorporam ingredientele din al doilea vas in spuma obtinuta din albusuri cu zahar, amestecand cu grija de jos in sus, pentru a nu se lasa spuma, pana se omogenizeaza continutul.

Toata compozitia de mai sus se  toarna in vasul rotund, tapetat cu hartie de copt si se lasa cca 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine,  apoi se taie in trei parti.

Pentru crema:

– 3 galbenusuri

– 3 linguri de zahar

– un plic de zahar vanilat

– 6 linguri de cacao

– 3 linguri de coniac

– 3 linguri de amidon

– 350 ml lapte

– 250 g mascarpone

– 150 ml frisca lichida

Ornare

O ciocolata amaruie

Fructe de padure/visine

O lingurita de zahar pudra

 

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si cacao, apoi laptele cate putin pentru a nu face cocoloase. Se pune la foc, peste un vas cu apa (pentru a nu se prinde) si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit.

Intr-un alt vas se mixeaza mascarponele, adaugand treptat frisca lichida. Dupa ce budinca de mai sus s-a racit, se adauga treptat peste crema facuta din mascarpone si frisca lichida. La final se adauga treptat si cele trei linguri de coniac. Pentru un plus de savoare se pot adauga visine sau fructe de padure.

Pe un platou se aseaza primul blat, se unge cu o treime din crema de ciocolata, se pune al doilea blat, se une cu crema iar deasupra se pune ultimul blat. Se imbraca tortul in crema de ciocolata ramasa.

Intr-o cratita se pune la topit ciocolata, peste o baie de abur. Daca este prea consistenta se mai poate adauga 2 linguri de unt. Cand s-a topit toata se lasa un pic la racit, pentru a nu mai fi foarte fierbinte si se toarna peste tort. Se orneaza cu fructe de padure.

Se da la frigider pana in momentul servirii. Cand se serveste se pudeaza fructele cu zaharul pudra.

Portii: 8

Va dorim pofta buna!