Autentificare

Înregistrare

Tort de fructe cu frisca, varianta rapida

Pentru ca mereu ne gandim la cate un desert, vom face pentru famile un tort cu fructe pe care-l vor savura dupa un pranz de duminica.

Deoarece timpul este intotdeauna planificat, am recurs in aceasta reteta la un ajutor:…si anume de a cumpara blaturile de tort gata facute din supermarket ( care sunt la fel de bune ca cele facute in casa ).

Ingrediente tort cu fructe si frisca

1 blat tort cacao

1 blat tort alb ( vanilie )

3 banane

5-6 kiwi

300 g visine din compot ( fara samburi )

Ptr sirop

700 ml zeama compot visine

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri zahar

Cum vom facem siropul

Punem la incalzit ( sa nu clocoteasca ) intr-o craticioara zeama de compot de visine impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, amestecand pana se va topi zaharul.

Apoi lasam sa se raceasca ( sa fie caldut ) atat cat se poate insiropa tortul.

Ptr crema cacao

300 ml frisca lichida ( este indicata frisca „meggle „)

2 ciocolati amarui ( 100 g fiecare )

1 esenta rom

Cum vom facem crema de cacao

Punem intr-o craticioara la inalzit frisca, apoi ciocolata rupta in bucatele, amestecand tot timpul pana aceasta se va topi.

Lasam la racit bine, apoi o mixam pana va deveni o crema de ciocolata destul de vascoasa numai buna de intins pe blatul de tort.

La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Ptr ornat tort

500 ml frisca lichida ( s-a folosit frisca ” meggle „)

3 linguri zahar tos pudra

2 plicuri zahar vanilat

Cum vom face frisca pentru ornat

Punem intr-un vas frisca lichida, zaharul pudra si cel vanilat, mixand pana se va obtine o frisca destul de tare ( atat cat sa se tina de paleta mixerului ).

Fructele ( bananele, kiwi ) le vom taia cubulete sau lasa felii intregi.

Visinile fara samburi, le vom lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Asamblare tort de fructe cu frisca

Vom taia fiecare blat ( cel de cacao si vanilie ) in 3 parti egale.

Pe un platou special pentru tort vom pune prima parte de blat de cacao, pe care il insiropam cu siropul caldut de compot de visine.

Apoi punem un strat de crema si fructe, urmand cealalta parte de blat alb pe care il vom insiropa si umple la fel ca pe cel de cacao.

Se va proceda la fel si cu restul de felii de blat, pana la ultimul.

Vom imbraca apoi tortul cu frisca, orna cu fructe sau dupa cum avem imaginatie si preferinta.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments