Autentificare

Înregistrare

Tort de inghetata

Ingrediente:
13 oua,
12 linguri zahar,
1 litru frisca (Hulala),
4 linguri cacao,
4 lingurite nes,
1 cana fructe,
1 cana zahar,

Mod de preparare:
Tortul are trei straturi si anume: cacao, fructe (zmeura, capsuni, mue, fragi)si nes. Pentru straturile cacao si nes se folosesc (pentru fiecare in parte): 6 oua, 6 linguri zahar, cacao si nes. 6 linguri frisca batuta.
Galbenusele se freaca spuma cu tot zaharul si apoi se adauga cacao.Cand s-a topit zaharul se adauga albusurile batute spuma si frisca. Se amesteca cu lingura de lemn cand se adauga frisca si albusurile. Inainte de a pune primul strat se uda cu apa rece pe interior recipientul (oala). Pentru stratul de fructe se face o spuma de fructe (1 albus batut spuma + 1 cana zahar + o cana fructe) care se amesteca cu restul de frisca batuta (1 lingura frisca batuta-6 linguri pentru stratul de cacao – 6 linguri pentru startul de nes).
Se pune peste primul strat (cacao) stratul de fructe si apoi stratul de nes. Se rastoarna dupa ce s-a pus pe abur cateva secunde pentru a se desprinde de pe oala. Cantitate: aprox 2,250litri inghetata