Autentificare

Înregistrare

Tort de mere si frisca

Tort de mere

Pentru ca mai este un pic si se apropie weekend-ul ne-am gandit ca un tort simplu, gustos si sanatos ar fi pe placul tuturor celor care aleg sa il petreaca acasa cu familia sau cu prietenii si mail ales pe placul mamicilor fiind numai din ingrediente naturale.

Ingrediente tort cu mere
1 kg mere,
125 g  unt,
200 g zahar,
1 lingurita scortisoara,

Pentru blat:
4 oua,
8 linguri zahar,
6 linguri faina,
1 plic de zahar vanilat,

Cum preparam tortul cu mere?
Merele se curata de coaja si se lasa intregi, se scoate cotorul cu un cutit cu un varf foarte ascutit sau cu un dispozitiv special, sau se taie in jumatati si se scoate cu usurinta cotorul. Intr-o cratita se presara zaharul si cubulete de unt, se aseaza merele, se presara scortisoara, in locul cotoarelor se adauga bucatele de margarina sau unt. Cratita se introduce in cuptorul preincalzit  la 180 de grade si se tine aproximativ 10-15 minute, pana cand se inmoaie merele si se topeste zaharul.

Prepararea blatului:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusurile si faina in ploaie pentru a nu se lasa compozitia. Compozitia formata se toarna peste mere.

Cratita se introduce din nou in cuptor pana se coace si blatul. Cand este gata se scoate cratita si se rastoarna pe un platou.Dupa ce s-a racit putem sa mai insiropam tortul cu un pic de sirop din zahar ars si  sa-l ornam cu frisca pe care radem un pic de ciocolata rasa.

Pont: Acest tort este foarte bun  daca il savuram alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

Pofta buna!!