Tort din bezea cu crema de ciocolata

Felie tort bezea cu ciocolata

Un tort economic, din  albusurile care ne raman de la diferite creme (folosind doar galbenusurile), un mod delicios de a manca bezea.

La prima impresie ni se va parea foarte greu sa facem o bezea, dar urmand niste pasi siguri, totul va fi simplu.

Pentru o bezea reusita :

  • albusurile sa fie la temperatura camerei
  • sa nu fie nici un varf de ac din galbenus in albus, atunci cand se vor separa, deoarece albusul nu se va batea spuma tare
  • albusurile se vor bate bine impreuna cu zaharul tos pudra, pe bain-marie
  • spre sfarsit se va adauga 1 lingura de otet/zeama lamaie ( va contribui la intarirea bezelei )
  • temperatura cuptorului trebuie sa fie la 100 grade in momentul coaceri ( cuptorul sa fie preincalzit la inceput la 180 grade, apoi scazuta temperatura la 100 grade )
  • blatul de bezea, trebuie lasat la cuptor pana se va intari bine ( verificat din cand in cand prin apasare cu degetul )
  • tortul din bezea se va servi la maxim o ora, deoarece bezeaua se va topi in contact cu crema.

 

Ingrediente tort din bezea

Pentru blat bezea

9 oua ( doar albusurile )

18 linguri de zahar tos pudra ( cca 300 g )

1 lamaie ( zeama si coaja )

un praf de sare

Pentru crema umplut blat bezea

500 g frisca lichida

3 tablete ciocolata neagra  de calitate( 300 g )

sau:

3 tablete ciocolata neagra de calitate ( 300 g )

1 pachet unt

Pentru decor

ciocolata topita/frisca batuta/alune

fructe proaspete ( capsuni; mure; coacaze etc.. )