Autentificare

Înregistrare

Tort pentru diabetici

Tort cu mere si nuci pentru diabetici

Cum se face tortul pentru diabetici

Albusul se va separa de galbenusuri in boluri separate.

Intr-un bol adanc se va pune untul ( la temperatura camerei ) la mixat impreuna cu 2 pastile de zaharina pisate, pana ce va deveni o spuma fina de unt.

Galbenusurile se vor adauga peste unt, unul cate unul, mixandu-se pana se vor incorpora in totalitate.

Nuca macinata se vor adauga in continuare ( se va renunta la mixer ) impreuna cu 1 lingurita de praf de copt (  ingredientele sunt umede si aluatul trebuie sa creasca ), amestecandu-se cu o spatula de jos in sus ( aceeasi operatie ca la faina ).

Merele verzi, se vor da pe razatoarea cu ochiuri mari, stoarse bine de zeama, apoi adaugate in aluat, amestecandu-se cu spatula.

Intr-o forma de tort detasabila, cu diametrul de  20 cm, unsa cu unt se va transfera aluatul, apoi dat in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 20 minute.

Albusurile se vor bate spuma tare cu un praf de sare , 1 pastila de zaharina bine pisata si nuca macinata, urmand a fi intinsa peste aluatul de tort cu lama unui cutit lat, aproape de final cu 5 minute.

Forma se va introduce inapoi in cuptor, pana ce albusul se va intari, gratina.

Tortul  pentru diabetici, se va lasa la racit in forma de tort,  in frigider,  apoi transferat pe un platou rotund, portionat in triunghiuri si servit cu un pahar cu limonada si gheata si 2-3 frunze de menta.

POFTA BUNA !!