Autentificare

Înregistrare

Tort racoros de vara cu crema de vanilie si ciocolata

Tort de ciocolata cu vanilie si zmeura felie

Cum se face tortul racoros de vara cu crema de vanilie si ciocolata

Cum se face blatul de tort

Se vor separa albusurile de galbenusuri in vase diferite.

Albusurile se vor mixa spuma tare, apoi va urma a se adauga zaharul tos ( pudra ), continuand mixarea pana va deveni o spuma lucioasa ( ca de bezea, iar zaharul sa fie bine topit ).

Galbenusurile batute cu uleiul vegetal se vor adauga peste spuma de albus, apoi va urma faina alba, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus ( renuntandu-se la mixer ) pana se va incorpora bine ( sa nu ramana cocoloase de faina ).

Aluatul se va transfera intr-o forma de tort  detasabila unsa cu unt ( sau ulei ) si data in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute.

Dupa coacere se va scoate blatul de tort pe un gratar pentru a se raci si folosi.