Autentificare

Înregistrare

Tortelloni cu ricotta si pulpe pui

Este o reteta clasica de paste italiene care se prepara des si in bucataria romaneasca.

Cele mai delicioase sunt cele proaspete, dar pentru ca se fac foarte complicat sunt la fel de bune si cele de la punga din supermarket-uri.

Aceste paste au umpluturi diferite, dar la aceasta reteta vom folosi o umplutura lejera cu ricotta (branza), care fac din aceste paste un deliciu.

Este o reteta usor de facut si care este potrivita pentru o duminica in familia, fiind adorata de toti membrii deoarece se gateste dietetic fara sa folosim ulei la prajit pulpele in cuptor.

Ingrediente tortelloni cu ricotta si pulpe pui( ptr 3 persoane )

1 punga tortelloni cu ricotta 250 g

6 buc pulpe pui ( partea superioara )

Pentru salata de rosii

2 rosii

1/2 ardei gras rosu

200 g frunze spanac

1 castravete mic

sare

3 linguri ulei masline

2 linguri suc lamaie ( sau otet de mere )

Cum se face salata de rosii

Legumele le spalam si taia dupa cum dorim, apoi le punem intr-un vas asezonandu-le cu sare , piper, ulei de masline si zeama de lamaie.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si-l dam la rece in frigider, pana la momentul servirii.

Cum se fac tortelloni cu ricotta si pulpe pui

Mai intai vom pregati pulpele de pui ( curatate, spalate, asezonate cu sare si piper ) pe care le punem intr-o tava patrata (30/30 ) tapetata cu hartie de copt ( fara a pune ulei ), apoi o acoperim cu folie de aluminiu  ( pentru a se praji inabusit ) si dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade ( foc moderat ) pentru 30-40 minute.

Spre final dam folia de aluminiu deoparte si lasam pulpele de pui sa-si faca o culoare rumena ( de copt ) cca 15 minute.

Cat pulpele de pui stau la cuptor, ne vom ocupa de tortelloni: le punem la fiert ( intr-o craticioara cu pereti inalti cand apa da in clocot ) cu un praf de sare cca 8-10 minute ( respectand instructiunile de fierbere de pe pachet ).

Dupa fierbere, pastele se pun la scurs apa din ele intr-o spumuiera ( a ne clati cu apa rece ), apoi servite fierbinti, stropite cu putin ulei de masline.

Friptura de pui se va servi pe o farfurie intinsa cu tortellini, alaturi de salata de legume.

Pentru cine doreste, aceasta savuroasa friptura de pui  se poate manca cu felii de paine integrala cu seminte.

 

POFTA BUNA !!!!

Facebook Comments