Autentificare

Înregistrare

Tortulete vulcan din ciocolata ( sufleu de ciocolata )

sufleu de ciocolata

Cum se face tortuletele vulcan din ciocolata ( sufleu de ciocolata )

Intr-un vas oarecare,  se va pune untul taiat in cubulete ( la temperatura camerei ), ciocolata maruntita, la topit pe baie de abur ( la bain-marie ), amestecandu-se continuu cu o spatula  pana la topirea completa a ciocolatei.

Intre timp, intr-un bol se vor pune mixa/bate cu un tel ouale intregi impreuna cu zaharul tos pudra si zaharul vanilat,  pana vor deveni o crema albicioasa.

Faina  alba se va cerne peste ouale  batute, amestecandu-se cu un tel, apoi urmand a se aduga ciocolata topita calduta.

Bolul cu compozitia obtinuta, se va pune la rece in frigider pentru  30 minute.

Formele din aluminiu, se vor unge cu untul topit si  tapetate bine cu cacaoa.

Din compozitia care a stat la rece in frigider, se va lua cu o lingura si umple formele de aluminiu pregatite in prealabil ( lasandu-se un spatiu pana la gura acestora, de cca 1/2 cm, pentru a lasa spatiu atunci cand aluatul va creste ).

In mijlocul „vulcanilor de ciocolata” vom pune o bucata de ciocolatacu lapte si le vom baga in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 14-15 minute ( in functie de cuptor ), gata fiind in momentul cand aluatul se va umfla, marginile vor fi desprinse, formandu-se crapaturi mici de-a lungul circumferintei, ramanand in centru un cerc mic care indica inima moale, astfel sufleul de ciocolata va fi gata.

Dupa coacere, formele  din aluminiu cu sufleul de ciocolata, se vor lua cu grija din cuptor cu ajutorul unei manusi si rasturnate pe o farfurie pudrata cu zahar tos si cacao, apoi servite  imediat.

SAVOARE PLACUTA !!!

sursa foto: Unsplash