Autentificare

Înregistrare

Turte cu miere

Platou de turte cu miere

Mod de preparare turte cu miere

Mierea se catareste direct in castronul in care se va lucra.  Apoi adaugam untul, condimentele, laptele, apoi faina impreuna cu amoniacul si se amesteca pana se incorporeaza totul. Aluatul va fi mai vartos. Se lasa la rece de seara, pana dimineata, acoperit cu o folie de plastic.

Se ia apoi o bucata de aluat si se pune pe masa de lucru, unde am presarat faina si se intinde in foaie de 3-4mm grosime. Se taie apoi cu forme speciale de turte (ursuleti, puisori, albinute, etc). Le trecem prin faina si le asezam in tava de copt cu o distanta de 3 cm intre ele. Se coc l foc mijlociu 8-10 minute, dupa 6-7 minute se intoarce tava.  Turtele rumenite vor arata un maro deschis.

Dupa ce sunt gata, turtele se aseaza una, lanaga alta pe o foaie de nailon. Se freaca zaharul pudra cu o lingura de apa fierbinte si cu 15 ml de zeama de lamaie, pana cand se topeste. Se ung apoi cu o pensula toate turtele. Puteti sa colorati zaharul topit in diverse culori sau sa puneti bombonele colorate. Puneti culoare alimentara doar cu varful unei scobitori.  Turtele se mai pot orna cu albus batut spuma si cu zahar. Albusul se pune intr-un cornet din hartie velina, al carui varf se taie atat cat sa intre in el un bat de chibrit. Faceti cu cornetul puncte, linii punctate, etc  dupa imaginatie. De asemenea puteti sa ornati turtele cu ciocolata topita de mai multe culori. Lasati sa se usuce!

Bucurati-va!