Autentificare

Înregistrare

Varza calita cu carne de rata

varza-calita-cu-carne-de-rata

Ingrediente:
• O varza de marime medie, tocata

• 6-700 grame carne de rata, taiata in bucati

• O conserva rosii tocate, sau proaspete

• 150 suc de rosii

• 2-3 linguri bullion

• 150 ml vin alb demisec

• 3-4 frunze de dafin

• ½ lamaie

• 8-10 boabe piper negru

• 2 linguri ulei de floarea soarelui

• ½ ceapa tocata

• un morcov dat pe razatoare

• sare si piper dupa gust

• cateva fire de marar tocate

• o lingurita cimbru uscat

Mod de preparare:

Cum toamna se numara bobocii, va propun o reteta foarte usor de preparat de varza calita cu carne de rata.

 

varza-calita-cu-carne-de-rata

 

1.   Intro oala se pune la fiert carnea de rata impreuna cu doua frunze de dafin, cateva boabe de piper, 150 ml vin alb, 350 ml apa,  jumatate lingurita de sare si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 de minute, dupa care se scoate carnea de rata si se lasa la racit. (pastrati zeama in care a fiert rata)

Tigaie adanca cu 6 straturi

Tigaie adanca cu 6 straturi

2.   Intre timp se pune o cratita inalta la incins cu doua linguri de ulei in care se pun la calit ceapa si morcovul pentru doua minute, dupa care se adauga si bucatile de carne de rata si se mai lasa la foc mediu inca 3-4 minute. Se pune varza tocata impreuna cu 300 ml din zeama in care a fiert carnea de rata si se lasa la innabusit pentru aproximativ 30 de minute pana varza se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, bulionul, frunzele de dafin, piperul boabe, cimbrul, zeama de la jumatate de lamaie (nu este cazul daca folositi varza murata) si mararul tocat si se mai lasa la foc 5 minute.

Pentru asta aveti nevoie de o tigaie adanca, de care nu se prinde mancarea. Va recomandam o tigaie de acest timp foarte buna, cu 6 straturi.

3.    Intr-un vas de yena care  se tapeteaza cu putin ulei  se aseaza uniform varza cu rata, dupa care se pune la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute pana cand se rumeneste usor.

4.    Varza calita cu carne de rata  se serveste cu mamliguta, smantana si ardei iute.

 

varza-calita-cu-carne-de-rata

varza-calita-cu-carne-de-rata

 

Inainte de a servi varza calita cu carne de rata, va recomand o palinca de pruna si in incheiere un vin rosu sec.

Facebook Comments