Autentificare

Înregistrare

Varza de Bruxelles la cuptor

Dacă nu ai mai încercat până acum varza de Bruxelles, atunci este acum momentul să spargi gheaţă, cu cel mai simplu mod de a o prepara (şi, după părerea mea, cel mai bun). Vei obţine o garnitură dulce şi sărată în acelaşi timp, care îţi va înveseli farfuria.

Dacă te gândeşti că nu îţi place varza uita de asta şi încearcă acest tip de varză, cel mai lăudat de nutriţionişti pentru calităţile sale. În exterior va fi crocantă şi în interior mai moale, aşa că nu seamănă în niciun fel cu varză clasică pe care o cunoşti.

Ingrediente pentru Varza de Bruxelles la cuptor

varza de Bruxelles – câteva căpăţâni
ulei de măsline
sare, piper

Cum se face Varza de Bruxelles la cuptor

Spală varza de Bruxelles, îndepărtează frunzele de deasupra dacă nu arata perfect şi taie capătul. Dacă îţi plac mai crocante, le poţi tăia în două, dacă nu, le laşi întregi.

Într-un vas pune varza, sare şi piper şi 3 linguri de ulei de măsline. Amestecă totul bine.

Pune căpăţânile de varză intr-o tavă pentru cuptor, pe o foaie de copt.

Se lasa 30 – 45 de minute la foc mediu, până când devin maronii. Din 10 în 10 minute mai întoarce-le, astfel încât să fie făcute uniform.

Se servesc calde.

Video

Şi pentru că tot dai drumul la cuptor, atunci poţi adăuga, pe lângă varza şi afine roşii şi alune, pentru un tip de mâncare complet, sănătos şi perfect dacă vrei să îţi menţii silueta.

Sursa foto