Autentificare

Înregistrare

Varza de Bruxelles la cuptor

Varza de Bruxelles cu parmezan la cuptor

Cum se face Varza de Bruxelles la cuptor

Varza de Bruxelles se va spala sub jet de apa, indepartate frunzele de deasupra ( daca sunt ofilite ) si taiate cotoarele.

Daca se va dori o varza de bruxelles crocanta, atunci se poate taia in doua pe lungime, iar daca nu, se vor lasa intregi ( reteta de fata este cu varza bruxelles taiata in doua ).

Intr-un vas incapator se va  pune varza de Bruxelles pregatita in prealabil, peste care se vor adauga: uleiul de masline, parmezanul ras, praful de usturoi, pesmetul, sare si piper dupa gust, amestecandu-se totul cu o spatula ( pentru a fi bine amestecata  cu aroma condimentelor ).

Varza de Bruxelles condimentata se va pune in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt ( unsa cu putin ulei ), data apoi tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 40-45 minute, pana devin maronii ( cu fata de gratinat ).

Optional,….si pentru ca tot se va folosi cuptorul, atunci se poate adauga pe langa varza de Bruxelles: afine rosii, alune, pentru un tip de mancare complet sanatos si perfect, bun si pentru mentinerea siluetei.  

Atentie: pentru a-si forma o fata uniforma de copt, trebuie avut grija ca la fiecare 10-15 minute sa fie intoarsa cu ajutorul unei spatule.

Varza de Bruxelles la cuptor se va servi calda ca atare, sau ca si garnitura la o friptura la tava/carne fiarta de vitel etc..

POFTA BUNA!!

Video