Autentificare

Înregistrare

Varza dulce cu carnaciori de casa

Varza cu carnati

Cum se face varza dulce cu carnati de casa

Varza proaspata curatata de primul invelis de frunze se va taia in doua, scos miezul lemnos, apoi taiata fideluta subtiri si freca cu un praf de sare pentru a se inmuia putin.

Intr-o craticioara cu peretii inalti se va pune uleiul la incalzit, adaugandu-se  la calit ceapa curatata si taiata julien  ( doar cat va deveni translucida ), dupa care se va adauga varza tocata scursa intre maini de lichidul lasat.

Totul se va amesteca cu o spatula pentru a se amesteca ingredientele.

Pasta de tomate amestecata cu apa calduta  se va turna peste varza, apoi asezonat totul cu sare, piper dupa gust.

Cratita se va acoperii cu un capac, lasand sa fiarba varza pentu cca 30-35 minute ( pana va scadea lichidul, iar varza sa fie bine fiarta ).

Separat, intr-o tigaie de teflon se vor praji carnatii de casa taiati in bucati potrivit de mari ( cca 2-3 cm ).

Dupa ce varza s-a gatit, se vor adauga carnatii prajiti deasupra, apoi data cratita in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 15-20 minute, pentru a-si face o crusta de calit si  cu un gust mai bun dat acestei mancari cu varza si carnati de casa.

Varza dulce cu carnati de casa se va servi cu mamaliguta fierbinte.

POFTA BUNA !!