Autentificare

Înregistrare

Vinete cu telemea

Ingrediente:
2 vinete
1 ceapa
2 rosii
2 oua
200 gr telemea
5 linguri ulei
sare,piper

Mod de preparare:

Multi dintre noi sunt obisnuiti sa manance vinetele doar ca salata si asta ne face sa ne bucuram de proprietatile lor destul de rar.

Este mare pacat, pentru ca vinetele sunt o sursa foarte importanta de antioxidanti, protejeaza sistemul cardiovascular si au proprietati anti-cancer, antimicrobiene, anti LDL (colesterol "rau") si antivirale datorita continutului de acid clorogenic.

Acum ca te-ai convins ca trebuie sa le gatesti mai des, hai sa incepem cu reteta simpla de mai jos. 😉
 

PASI:

1. Vinetele se taie cuburi si se pun la calit in uleiul incins.

 

 

2. Se adauga ceapa, ardeiul si rosiile taiate marunt.

3. Se lasa pe foc 10 min.

4. Amestecul se pune intr-un vas pentru cuptor.

 

 

5. Se adauga ouale si telemeaua data pe razatoarea mare.

6. Se amesteca totul incet.

 

 

7. Se baga la cuptor 20-30 min.

8. La sfarsit se rade putina telemea deasupra.

 

Facebook Comments