Cum se face sosul simplu de ceapa
Intr-o tigaie de teflon, se va pune uleiul la incins, peste care se va adauga la calit la foc domol ceapa curatata si taiata julien ( cat va deveni translucida, cu o culoare aurie ), amestecandu-se continuu, urmand sucul de rosii, paprika, frunzele de busuioc tocate fin, sare si piper, lasand sa fiarba pana se va obtine un sos vascos ( cca 10-15 minute ).
Sosul de ceapa obtinut, se va lasa la racit si folosit la momentul potrivit.
Cum se fac vinete la cuptor cu sos de ceapa
Vinetele se vor spala, usca cu un prosop absorbant de bucatarie, indepartate capetele, apoi taiate in felii cu o groasime de cca 3 cm, presarate cu un praf de sare si lasate la scurs de zeama pentru cca 20 minute.
Intre timp, intr-un bol, se vor bate ouale spuma, cu un praf de sare si piper.
Feliile de vinetele “odihnite” se vor lua pe rand la “prelucrat”, adica: se vor tavali fiecare felie prin: faina, ou si pesmet, apoi puse pe un blat de lucru in asteptare, pregatindu-se tava mare de la aragaz, unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Feliile de vinete pregatite in prealabil, se vor aseza fiecare la rand in tava, apoi cu o lingura se va pune pe suprafata fiecareia din sosul de ceapa, parmezan ras din belsug si bucatele de mozzarela.
Tava se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 30 minute.
Vinetele la cuptor cu sos de ceapa, se pot servi fierbinti, cu 1-2 linguri de iaurt natural si decorate pentru aspect cu frunze de busuioc proaspat tocat.
POFTA BUNA !!!