Vinete la gratar cu sos verde

Un preparat usor, satios, potrivit si daca tii post, vinetele la gratar au o savoare speciala, iar sosul verde completeaza un aperitiv cu adevarat delicios.

Ingrediente pentru vinete la gratar cu sos verde

2 vinete medii, taiate pe lung in doua bucati
3 rosii feliate

Pentru sos
4 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi, maruntiti
½ legatura de patrunjel
½ legatura de busuioc proaspat
2 linguri de migdale decojite
½ lingurita piper negru
½ cana ulei de masline

Cum se fac vinetele la gratar cu sos verde

Unge feliile de vanata cu un pic de ulei de masline si coace pe gratar, pe ambele parti, pana devin usor maronii, aproximativ 10 minute.

Amesteca in blender toate celelalte ingrediente, cu exceptia rosiilor. Mixeaza pana compozitia capata consistenta unei paste cremoase si omogene.

Aseaza vinetele pe un platou, orneaza cu feliile de rosii si pune deasupra sosul verde. Poti servi alaturi de orez sau alta garnitura.

Sursa foto