Autentificare

Înregistrare

Vinete pane

Daca ati incercat dovlecei pane si v-au placut atunci neaparat sa faceti si vinete pane. Procedeul este similar, doar ca trebuie sa lasati vinetele sa se scurga bine de apa.

Ingrediente pentru vinete pane

3-4 vinete,
100 g pesmet,
2 oua,
3 linguri faina,
sare, ulei, condimente

Cum se fac vinetele pane

Vinetele se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa 20 minute sa se scurga bine zeama amaruie. La final le punteti spala ca sa indepartati sarea si le uscati cu un prosop.

Se trec feliile prin faina, ou batut, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se servesc cu mujdei de usturoi.

Video

Pe cat posibil incercam sa va dam alternative la prajitul in ulei. Si exista si pentru aceasta reteta. Se pot face si la cuptor, in tigaie unsa un pic cu ulei. Este adevarat, va lua mai mult timp, in jur de 20 de minute.