Autentificare

Înregistrare

Vinete taranesti la cuptor

Vinete si ardei gratinati la cuptor

Cum se fac vinetele taranesti la cuptor

Vinetele le vom spala si taia in fasii subtiri.

Ardeii grasi se vor coace ( pe gratar cu jar sau pe grill de apartament ) si pusi intr-un vas acoperit ( pentru a se inmuia pielita si curatati mai usor ), urmand a fi curatati de pielita, cotoare si seminte ( spalati sub jet de apa ).

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins se va pune  la calit ceapa curatata si taiata pestisori  ( cat va deveni translucida ) cca 5-10 minute, amestecandu-se continuu cu o spatula.

Rosiile se vor oparii cateva minute ( 5-8 minute ) in  apa clocotita, apoi curatate de pielita si taiate in felii subtiri.

Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns cu ulei se va pune un strat de felii de rosii, apoi un strat de vinete fasii, un strat de ardeii taiati fasii grosier, ceapa calita, apoi felii de rosii si tot asa pana se vor termina ingredientele ( ultimul strat sa fie de felii de rosii ).

Usturoiul se va curata , taia felii subtiri si pus peste legume la final ( pentru gust si aroma ), asezonat totul prin imprastiere cu sare si piper dupa gust.

Optional, daca nu va fi o mancare de post, se poate adauga cascaval ras/parmezan ras din belsug, apoi dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 20-25 minute ( cat se va topi cascavalul iar lichidul din vas bine scazut )

Vinetele taranesti la cuptor se pot servi calde cu 1-2 linguri smantana sau reci ca atare.

POFTA BUNA !!