Autentificare

Înregistrare

Vitel cu leustean si paine prajita

Atunci cand va saturati de vesnica friptura facuta in ulei este momentul sa incercati si altceva. Va propunem o carne de vita, fiarta, careia ii adaugam un sos din legume, cu leustean. O mancam alaturi de paine prajita.

Ingrediente pentru vitel cu leustean

500 gr piept vitel,
2 morcovi,
500 gr ceapa,
4 felii de paine toast,
unt, sare, piper, faina,
1 pahar de vin,
1 legatura leustean si patrunjel

Cum se face vitelul cu leustean

Intr-o cratita se pune apa la clocotit. Carnea se taie cuburi si se adauga in cratita si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se lasa sa fiarba.

Ceapa se taie julien, iar morcovii rondele.

Intr-o cratita, separat, se pun untul, faina si se stinge cu vin. Se lasa sa dea in fiert si se pune si apa pentru a nu fi sosul gras, sare, piper si se amesteca cu telul continuu pentru a nu se face gogoloase.

Carnea se scoate, se pune in strecuratoare si se baga sub un jet de apa pentru a elimina toxinele si grasimile (este un sfat bun de retinut).

Dupa ce se raceste se adauga in sos, si legumele, carnea racita, leustean tocat mai mare si patrunjel tocat marunt.

In alta tigaie se pune untul la incins, painea se taie in doua ca doua triunghiuri, se taie coaja de pe margini si se pune in tigaie la prajit.

Dupa ce este gata sosul si painea, se orneaza cu painea prajita pusa in jurul mancarii si pe deasupra se pune leustean tocat fin. O bunatate!!BON APETIT!

Sursa foto

Facebook Comments