Autentificare

Înregistrare

Zarzavat de iarna pentru mancaruri

Ingrediente:
5 kg rosii,
3 kg morcovi,
1 kg de ceapa,
3 kg ardei gogosari,
3 teline mari,
sare,

Mod de preparare:
Legumele se curata si se spala. morcovul si telina se dau pe razatoarea mica , se pun intr-o crataita cu apa cat sa le acopere si 1 lingurita de sare. Ceapa si ardeiul se dau prin masina de tocat si se da inabuse in apa cu putina sare. Rosiile se dau prin maina speciala de scos samburii si coaja si se adauga peste ceapa si ardei dupa ce acestea au fost inabusite bine. se amesteca apoi cu morcovii si telina si se pun la fiert, la foc mic, pentru 15-20 minute amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.Se pune apoi in borcane curate si uscate, se acopera cu un colofan umezit in apa, apoi cu capac de metal. Se pun intr-un vas suficient de inalt, borcanele se infasoara cu carpe, se adauga apa pana la 1-2 cm mai jos de capac. Vasul se pune pe foc, se lasa sa fiarba in clocote mici. Cand apa din vas clocoteste, focul se reduce pana cand clocotele devin imperceptibile, se lasa sa fiarba in acest ritm 2–30 minute. Borcanele se scot, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi.

Facebook Comments