Reteta de Craciun – In stil Italian – Buon Natale – partea a 2-a

menu Italian de craciun

menu italian de craciun

Daca nu v-am convins pana acum ca Italia este o tara pe care nu trebuie sa ocoliti in calatoriile viitoare speram ca o vom face cu acest intermezzo in inima Romei si a istoriei acesteia.

Locuri de vazut:Piazza Navona, Fontana di Trevi, Foro Romano, Colloseo, Sant Angelo, Vaticano

Cum bine stim italienii au un cult deosebit al traditiilor si al familiei de sarbatori iar mesele sunt un moment de bucurie, muzica si multa galagie, de aceea pentru acest festin va propunem o noua reteta desprinsa din “religia” culinara Italiana.
Produse principale: unt, carne de vita, lapte, parmesan, foi de lazagna, ceapa, mirodenii.

Lasagna

Sa nu uitam totusi ca este ziua dedicata Craciunului si dupa aceste preparate bogate si un vin Chianti zamislit parca din sangele gladiatorilor in arena Coloseumului, va propunem un desert specific si dedicat acestei zile.Cozonac Panettone.
Ingrediente folosite: faina, drojdie de bere, baton de vanilie,stafide.

Panettone

Un cozonac fin cu un vin Chanti este o alegere speciala pentru seara zilei de Craciun.

Si pentru ca vizitle scurte sunt cele mai placute iar calatorului ii sta bine cu drumul ne despartim de dumneavoastra, dar nu innainte de asculta o celebra personalitate a muzicii si culturii Italiene, rupta parca din frescele Capelei Sixtine.

Luciano Pavaroti – Ave Maria

Luciano Pavaroti – Caruso

Daca ati ratat prima parte a meniului Italian

, , , ,