»Direct la continut

Salata de icre de salau

Salata de icre de salau

  • Timp de preparare: 30min
  • Din categoria: mancaruri cu peste / traditionale

Ingrediente

- 200 gr icre salau
- o ceapa medie
- 1 kg ulei
- zeama de la o lamaie

Mod de preparare

PASI:
 

  1. Icrele se freaca putin cu furculita pentru a elimina toate pielitele;
  2. Se toarna ulei peste icre picatura cu picatura (ca la maioneza) si se freaca cu mixerul pe viteza medie (ca sa nu se sparga icrele);
  3. Se adauga ceapa tocata marunt (sau data pe razatoare si stoarsa);
  4. Se adauga in continuare ulei si se freaca cu mixerul pana compozitia devine spumoasa;
  5. Se adauga zeama de lamaie (dupa gust).
     

! TIPS:
 

  • icrele se lasa la scurs cateva ore inainte de preparare;
  • pentru a fi mai putin gretoase, adauga in castronul mixerului 2 linguri de gris fiert si racit;
  • stropeste compozitia cu putina apa minerala sau sifon pentru a deveni mai spumoasa si mai deschisa la culoare!

Vizualizari: 6863


Comentarii