Autentificare

Înregistrare

Retete rapide si sanatoase cu avocado

Avocado este un fruct  care se „maturizeaza” in pom, dar se va coace coace dupa ce este cules sau dupa ce acesta cade. Fructele de avocado se coc in cateva zile la temperatura camerei, daca le vom inveli in ziar.  Insa, la fel de bine procesul de coacere il putem grabi daca il vom tine alaturi de mere sau banane.

Avocado  are  un continut mare de grasimi mononesaturate si este foarte bogat in potasiu, vitamina E, vitamina K, vitamine de grup B, ceea ce il face sa se situeze printre  alimentele sanatoase.

Consumat mai ales in salate sau alaturi de peste si oua, avocado poate sa fie folosit  in bucatarie in diverse combinatii.  Pentru a nu fi considerat „gretos” puneti cateva picaturi de lamaie sau in salate, alaturi de alte fructe sau legume acrisoare. O alta combinatie delicioasa este in salata alaturi de un gratar de vita si salata verde cu rodie. Nu putem sa va spunem, sa il aveti in dieta dumneavoastra zilnica dar, va putemt sfatui sa il consumati cat mai des, pentru beneficiile care le are asupra organismului.

I. Salata cu lamaie si avocado

Salata cu avocado

II. Salata cu avocado si mere verzi

Salata de avocado cu mere verzi