Autentificare

Înregistrare

Secrete in bucatarie, de la gospodine cu experienta

  1. Verdeturile congelate in ulei de masline se vor pastra mult mai bine. Acestea pot fi congelate in tavitele de facut cuburi de gheata. In plus, le poti folosi oricand ai nevoie.
  2. Daca pui apa fiarta si racita in tavitele pentru facut cuburi de gheata, cuburile tale vor fi complet transparente. Poti adauga si niste bucati mici de fructe in fiecare cubulet, pentru un aspect original.
  3. Fructele zemoase trebuie lasate 2 ore in zahar pentru a se elimina sucul in exces inainte de a fi folosite la prajituri.
  4.  Pentru a obtine mai mult suc de la o lamaie, trebuie sa o pui pentru cateva minute in apa fierbinte, apoi rostogoleste-o cateva momente pe masa apasand usor cu degetele pe coaja sa.
  5. Daca scapati un pic mai multa sare in mancare, taiati un cartof crud in felii si puneti-l la fiert in mancare, dupa care il scoateti. Absoarbe sarea in exces.
  6. . Salatele nu se prepara niciodata in vase metalice ci intotdeauna in vase din portelan, lemn sau sticla.
  7. Tinuta la frigider sau in congelator, cafeaua macinata sau boabe isi pastreaza mai bine prospetimea si aroma.
  8. Ungand vasul in care fierbi laptele cu putin unt, eviti ca acesta sa se afume.
  9. Daca laptele a prins putin miros de afumat, acopera vasul cu un prosop inmuiat in apa rece. Mirosul de afumat va iesi.