Autentificare

Înregistrare

Secrete in bucatarie. Prepararea sosurilor dulci pentru prajituri si budinci

Sosurile dulci se folosesc pentru a insiropa sau aroma un desert: budinci, blaturi, diverse prajituri. In functie de sosul pe care il facem un desert banal poate sa devina un desert sofisticat si mult mai savuros. Noi o sa va prezentam cateva idei de sosuri dulci care puteti sa le folositi cu incredere pentru a da o aroma deosebita desertului sau a accenta o anumita aroma, in functie de ceea ce doriti sa obtineti.

 

Sadoul de vanilie

Ingrediente sadou de vanilie

5 oua

100 g zahar tos

1/2 l lapte

o lingura de rom

un plic zahar vanilat

Shadou de vanilie sos dulce sos prajituri

Cum preparam sadoul de vanilie

Albusurile le batem spuma intr-un vas. Adaugam apoi zaharul tos si romul, si mixam in continuare pana devine o spuma tare.

Apoi pe un vas cu apa clocotita pus pe foc adaugam laptele si galbenusurile. Amestecam totul  cu telul in forma de para, timp de 8-10 minute.

Dupa ce se infierbanta bine si mestecam in continuu, sadoul se omogenizeaza si incepe sa se ingroase, ca un sos fin. Cand se ia dupa foc, se adauga zaharul vanilat si daca doriti puteti sa adaugati un pahar de lichior fin, cu aroma dorita.

Sadoul se poate servi cald sau rece cu budinca de orez, gris sau se poate turna peste anumite blaturi de prajituri. Se consuma in ziua in care a fost facut!