Autentificare

Înregistrare

Sfaturi pentru a pune fasolea pastai la borcan

Pentru a profita si  pe timpul iernii de aceasta leguma, fasolea verde pastai sau galbena, se poate conserva din  vara, tinandu-se cont de anumite reguli ( sau chiar secrete) pe care le vom dezvalui :

    • pentru a le conserva la borcan, pastaile trebuiesc sa fie tinere, carnoase, proaspete, sanatoase si fara ate;

 

    • la fiert nu trebuie sa pui apa prea multa, deoarece isi vor lasa pastaile;

 

    • se vor fierbe in oale emailate cu apa fierbinte si sare ;

 

    • fasolea pastai nu se va pune la fiert in apa rece, deoarece vor ramane tari si nici nu vor tine mult pentru iarna;

 

    • fasolea pastai nu se va fierbe mult, deoarece se va inmuia prea tare ( ci atat cat va intra putin unghia in pastaie ), cca 30 minute;

 

    • cand este aproape fiarta, fasolea pastai se va pune in borcanele incalzite si acoperi cu apa in care au fiert;

 

    • ca sa nu mai mucegaiasca deasupra, inainte de a pune capacul la borcane si ale steriliza se vor pune cateva frunze de telina, sau se va pune cate o aspirina la fiecare borcan;

 

    • borcanele cu fasolea verde pastai se vor steriliza timp de 90 minute, astfel  vor tine si 2 ani;

 

  • este bine ca fasole verde pastai sa fie pusa in borcane de 720 g, cat se pune la o mancare;
  • din fiecare kilogram de fasole preparat, se obtine 2 borcane de 720 g;
Facebook Comments

,

Lasă un răspuns