Autentificare

Înregistrare

Trucul pentru a ţine pâinea proaspătă şi o lună

Atunci când luăm pâine de calitate ne supără foarte rău să vedem că după două zile îşi pierde din calitile pe care le are, mai ales dacă nu obişnuim să mâncăm o cantitate mare. Cum putem face să nu ajungem să mâncăm pâine veche?

Ei bine, există o soluţie, şi anume să congelăm pâinea. Merită să aplicăm acest procedeu mai ales când avem pane artizanală, fără conservanţi. Aceasta rezista cel mai puţin, întărindu-se extrem de rapid, după 24 de ore. Să o punem pur şi simplu în frigider nu este o opţiune, întrucât se va întări chiar mai rapid decât dacă am ţine-o pe masă sau în dulap.

Cum se procedează

La maxim 24 de ore după ce am tăiat prima felie dintr-o pâine, tăiem şi restul rămas în felii.

Punem feliile într-o tavă pe o folie, una lângă alta, neacoperite şi le dăm la congelator. În acest fel ne asigurăm că vom avea felii individuale, care nu se lipesc între ele sau de tava.

Când sunt congelate pe punem într-o pungă şi sigilăm având grijă să înlăturăm pe cât posibil aerul.

Ca să le folosim din nou, fie le lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei, fie 10 secunde la aparatul cu microunde, fie le punem direct în toaster şi într-un minut sunt perfecte pentru mâncat.

În acest fel textura pâinii se va păstra aproape la fel de minunată ca în prima zi când am cumpărat-o, chiar dacă au trecut mai multe luni de atunci.

Trucuri şi idei

Acelaşi procedeu îl putem folosi şi atunci când facem pâine în casă. În acest fel putem face o cantitate mai mare, ceea ce ne salvează foarte mult timp ulterior.

Dacă aveţi chifle le puteţi congela ca atare, neapărat cât sunt încă proaspete. Le puteţi pune într-o folie de aluminiu în congelator şi când vreţi să le folosiţi doar le lăsaţi în cuptor câteva minute, cu tot cu folie.

Puteţi, dacă vreţi, şi să congelaţi o pâine întreagă, dacă ştiţi că aveţi nevoie de o cantitate atât de mare odată. O puteţi pune în folie alimentară şi să o decongelaţi, în cuptor, în 10 minute.

Dacă nu am apucat să punem pâinea la congelator suficient de repede şi deja s-a întărit mai avem o posibilitate să o mâncăm imediat şi să îi dăm aspectul acela de proaspăt, crocant, pufos pe care îl iubim: o udam şi apoi o punem în cuptorul încins pentru câteva minute.

Facebook Comments

, ,

Lasă un răspuns