Vin fiert pentru zile reci

vin fiert
Vinul fiert cu scortisoara ofera o aroma aparte serilor de toamna sau iarna. Cu o multime de combinatii preferate, aceasta bautura nu doar ne detensioneaza, dar ne si protejeaza impotriva racelilor. In zilele reci, o cana cu vin fiert pare a fi remediul tuturor problemelor noastre.

Vin fiert cu vanilie, suc de portocale sau vodca – cateva dintre variantele acestei bauturi in traditiile altor tari

Foarte multe tari pastreaza inca traditia acestei bauturi, fiecare venind cu o particularitate anume. Astfel, in Germania si Franta vinul fiert se bea condimentat cu scortisoara, dar si cu putina vanilie.

Polonezii opteaza si ei pentru vin in sezonul rece, insa “specialitatea” lor am putea spune ca este berea fiarta.

Letonii au ceea ce se cheama “vin fierbinte”, caruia ii adauga suc de portocale sau coacaze si un balsam traditional.

In tarile scandinave, din compozitia vinului fiert nu putea lipsi, bineinteles, putina vodca sau coniac.

In Romania, ingredientul special al vinului fiert este piperul. Pe langa scortisoara, romanii adauga si cateva boabe de piper pentru o mai mare savoare a bauturii.

Fie ca optezi pentru scortisoara, piper, vanilie, coaja de portocala, mar, anason sau cuisoare, tine minte ca se folosesc maxim trei dintre aceste condimente, iar vinul nu se lasa niciodata sa dea in fiert pentru ca isi pierde din aroma si savoare.

Beneficiile vinului fiert asupra sanatatii noastre

Vinul rosu fiert este un puternic remediu impotriva racelilor, ridicand temperatura corpului. De asemenea, polifenolii si flavonoidele din vinul rosu ne protejeaza impotriva inflamatiilor, a cancerului si previn depunerile de grasime de pe vasele de sange.

Cu toate astea, nu consuma mai mult de o cana de vin fiert, seara. Persoanele cu afectiuni cardiovasculare si hipertensiune ar trebui sa fie prudente in ceea ce priveste consumul de alcool.

Vinul, ingredient al preparatelor rafinate

Ori de cate ori adaugam vin in compozitia mancarurilor, acestea capata o savoare si un gust deosebit. Tocmai de aceea, vinul rosu sau alb se folosesc deseori in retete exotice sau fine, tocmai pentru a nuanta calitatile preparatului respectiv.

Pentru cinele sofisticate, iti propunem piept de pui cu sos de rosii si vin rosu

Piept de pui cu sos de rosii si vin rosu

Pentru zilele in care vrei sa te rasfeti cu un preparat de sezon, iti recomandam mancarea de gutui, asezonata cu vin alb

Mancare de gutui

, , ,