Ne aflam in plin sezon al placintelor, asa ca avem nevoie de cateva trucuri utile pentru ca preparatul final sa fie cat mai savuros si aspectuos.
Fie ca optezi pentru placinta de mere, fie ca alegi sa pregatesti dulcele de sezon, placinta de dovleac, iata mai jos cateva sfaturi care iti vor fi cu siguranta de ajutor.
1. Pentru ca stratul dintre mere si aluat sau crusta sa se coaca si sa se pastreze crocant, ai la indemana mai multe variante.
Una dintre ele ar fi sa asezi intre mere si aluat un strat de fulgi de porumb. La final, nici nu le vei simti prezenta intrucat se vor integra perfect in compozitie. O alta solutie ar fi sa ungi foaia de placinta cu un strat subtire de ciocolata alba topita, amestecata cu un pic de unt, dupa care sa torni umplutura.
2. Merele Ionatan si Golden sunt cele mai potrivite pentru placinta de mere.
Ori de cate ori alegi merele pentru placinta, tine minte ca acestea nu trebuie sa se inmoaie prea tare dupa ce le vei fierbe. Soiurile recomandate pentru placinta sunt Ionatan si Golden.
3. Care sunt condimentele potrivite pentru placinta de mere?
Placinta de mere permite adaugarea mai multor condimente, in functie de preferinta. Alege intre extract de vanilie, scortisoara, nucsoara, un pic de cardamom care va da placintei un gust usor piperat. Tine minte, insa, ca scortisoara se adauga in mixtura de mere si zahar dupa ce aceasta se ia de pe foc. Altfel, amestecul devine amar.
4. Foloseste mai putin zahar decat se precizeaza in reteta!
Bineinteles, asta depinde de gustul fiecaruia, insa o cantitate mai mica de zahar iti va permite sa simti intr-adevar gustul merelor si al tuturor condimentelor adaugate. De asemenea, opteaza pentru zaharul brun, care va da placintei o savoare deosebita.
5. Gusta umplutura inainte de a o aseza pe foaia de placinta!
Oricat de multa incredere ai avea in reteta ta, nu te baza doar pe acele cantitati si precizari. Gusta umplutura atunci cand e gata pentru a adauga eventuale ingrediente.
6. Nuci coapte pentru o placinta de mere cu adevarat speciala!
Daca vrei sa dai placintei tale de mere un gust cu adevarat special, coace cateva nuci in cuptor, raceste-le, dupa care incorporeaza-le in mixtura de mere.
7. Cand incorporam zaharul in cazul placintei de dovleac?
Pentru ca umplutura de dovleac sa nu devina prea moale, este recomandat sa se presare zaharul tos de-abia dupa ce umplutura se asaza pe foaia de placinta.
8. Truc simplu si eficient pentru o placinta de dovleac aspectuoasa si gustoasa!
Cu 5 minute inainte ca placinta de dovleac sa fie gata, scoate-o din cuptor si unge foaia de la suprafata cu un pic de miere dizolvata in apa. Acest truc o va face mai crocanta si mai aspectuoasa.