Alimentatia celui care sufera de diabet

Mananca seminte precum fistic, nuci sau caju, deoarece reduc riscul de boli cardiovasculare dar acestea,  trebuiesc consumate cu moderatie si in stare naturala (fara sa fie prajite sau imbogatite cu diverse condimenet), deoarece contin cantitati importante de grasimi.

Alege alimente cu un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi : peste, pui fara piele, soia-tofu, leguminoase-fasole boabe, mazare, linte, naut .

Elimina sarea din alimentatie sau redu semnificativ aportul acestui condiment. Consumul de sare favorizeaza retentia apei, bolile cardiovasculare, problemele renale si cresterea tensiunii arteriale, tulburari care asociate diabetului pot cauza numeroase complicatii.

In regimul pentru diabet se poate consuma  un ou de 2-3 ori pe saptamana, nu mai mult!

Consuma alimente bogate in calciu si alimente bogate in potasiu, precum: portocale, pomelo, spanac, broccoli, varza.

Pentru diabet este indicat sa consumi carne rosie- vita sau porc ( carne slaba) cat mai rar, de maximum doua ori pe saptamana, in portii mici.

Scoate din meniul tau, produselor de patiserie si la cele de panificatie si limiteaza-te la consumul de paine integrala si la produse precum biscuit din ovaz, dietetici.

Regimul alimentar in diabet trebuie sa respecte schema clasica a meselor zilnice: trei mese principale si doua gustari intre ele. Ai grija sa iei ultima masa cu cel putin 2- 3 ore inainte de somn, astfel incat organismul sa aiba timp sa proceseze hrana.

Nu uitati, ca indicatiile doctorului sunt cele mai importante, asa ca va rugam sa va consultati cu doctorul dvs in ceea ce priveste regimul alimentar pe care trebuie sa il urmati.

Multa sanatate, va dorim!