Alimente care nu îţi ţin deloc de foame

rosii

Vi s-a întâmplat şi vouă atunci când citeaţi câte un articol despre ce înseamnă să mănânci sănătos să vi se pară că nu puteţi aplica aşa ceva? Să luăm drept exemplu roşiile. Ţi se ridică în slăvi cât de bune sunt pentru sănătate şi ce nutrienţi au. Dar dacă mănânci mănânci o roşie nu ai nicio şansă să scapi de senzaţia de foame. Şi asta pentru că corpul are nevoie şi de proteine şi de grăsimi ca să funcţioneze.

Uite câteva dintre exemplele de alimente care, oricât de sănătoase ar fi nu îţi ţin deloc de foame. Şi ar trebui să le mai adaugi ceva.

Pâinea integrală

Este adevărat că este mai bună decât pâinea făcută din faina albă, foarte procesată, însă nu te poţi hrăni numai cu fibre. Trebuie să îi adaugi proteine şi grăsimi. Cum ar fi avocado sau unt de arahide sau un ou, brânză, peste.

Pasta tartinabila de avocado si somon fume

Sucul de fructe

Să presupunem că faci alegerea corectă şi îţi faci un suc fresh de fructe. El are vitamine, minerale şi fibre şi nu conţine chimicale şi zahăr în exces. Cu toate acestea, din punct de vedere al senzaţiei de foame nu ajută cu nimic. Un suc nu îţi ţine de foame. Mai bine mănânci fructele direct. Şi dacă vrei să nu îţi fie foame prea rapid adaugi şi un iaut şi cereale.

Desert de fructe cu iaurt

Smoothies

Este un adevărat trend să bei smoothie dacă vrei să slăbeşti. Dar ele conţin mult zahăr din fructe, nu au grăsimi, nu au proteine. Este adevărat că mănânci puţine calorii, însă nici nu îţi ţin de foame, aşa că e foarte probabil să mănânci rapid altceva. De aceea există nouă modă să le adaugi pudră de proteine. Mai bine nu. Salatele sunt mult mai sănătoase.

Salata asortata cu spanac

Lactate fără grăsimi

Faptul că nu mănânci grăsimile din lactate nu te ajută să fii mai slab. Poate că au mai puţine calorii, însă nu ţin de foame. Iar lipsa grăsimii face ca zahărul prezent în lapte să fie imediat asimilat. Cel mai bun iaurt este considerat nu cel fără grăsimi, ci cel cu mai multe proteine, cum ar fi iaurtul grecesc.

Maioneza fara ulei, cu iaurt

Murături

Murăturile sunt bune pentru organism, o metodă naturală de a lua probiotice. Însă au şi foarte multă sare, ceea ce îţi face sete. Iar noi adesea confundăm setea cu senzaţia de foame. Dacă mănânci lucruri sărate ai grijă să bei şi multă apă, în acelaşi timp.

Porc cu castraveti murati

Care sunt alimentele care, în comparaţie, îţi vor ţine de foame pentru multă vreme: seminţele şi nucile/alunele, brânza, ouăle, fasolea, lintea, carnea.

, , ,