Când ar trebui să mănânci ca să scazi în greutate

restaurant

Multă lume încă mai crede că nu ar trebui să mănânci nimic ca să scazi în greutate. Ceea ce, desigur, este fals şi din această cauză nici nu este pus cu adevărat în practică, chiar dacă ţi-o propui. Ca să scazi în greutate trebuie să mănânci, de mai multe ori pe zi, şi să alegi alimentele potrivite.

Ne vom apleca în acest articol asupra momentelor când trebuie să mănânci şi vă vom arăta ce au relevat studiile făcute de-a lungul timpului.

Micul dejun 06 – 9.45

Un studiu al Obesity Society a arătat că micul dejun trebuie să aibă loc între 6 şi 10 dimineaţa ca să aibă efect. Dacă are loc după ora 10 sau deloc, creşte riscul de a acumula grăsime şi de a te simţi mai flămând pe tot parcursul zilei.
Ce anume ar trebui să mănânci? Un mic dejun bogat în proteine.
Ţi se pare dificil să faci asta? Impune-ţi un nou obicei, că la o oră de la trezire să fi luat deja micul dejun.

Mic dejun de impresionat: ou la cuptor cu ciuperci, prosciutto şi pesto

Gustarea

Gustarea nu este neapărat obligatorie, mai ales dacă ai avut un mic dejun foarte săţios. Însă poate ajuta ca să nu scadă nivelul glicemiei şi să mergi la masa de prânz hămesita. De obicei, cam la 2-4 ore de la masa simţim nevoia de a ronţăi ceva. Ce anume? Un fruct sau câteva alune sunt o alegere bună. Institute of Food Technologists recomanda să alegi alimente bogate în fibre.

Cum faci floricele fără ulei

Masa de prânz 12 – 14.45

Masa de prânz trebuie să aibă loc înainte de 15, dacă ai grijă de silueta ta. De obicei pentru această masă se lasa felurile de mâncare cu cele mai multe calorii, astfel încât corpul să aibă şansa să le ardă până la sfârşitul zilei. Dacă ţii dieta este cu atât mai important să mănânci prânzul înainte de 15 întrucât după această oră şansele sunt cu 25% mai mici să scazi în greutate, arata un studiu publicat în Internaţional Journal of Obesity.

Varza calita cu ciolan

Gustarea

Între 2 şi 4 ore de la masa de prânz vine momentul potrivit pentru o gustare. Aceasta ar trebui să constea în fructe şi legume. Aceasta gustare nu este obligatorie, însă te ajută. Pentru că cei care iau această gustare tind să mănânce în general mai multe fructe şi legume. Iar un studiu făcut de Harvard Medical School  a arătat că persoanele care mănâncă mai multe fructe şi legume au o greutate mai sănătoasă.

Turtite cu dovlecei

Cina 17 – 19

Pare destul de dificil să reuşim să luăm cină înainte de ora 19 dacă lucrăm însă trebuie să încercăm. Şi apoi, oricât de târziu mergem la culcare să încetăm să mai luăm gustări. Este valabil mai ales în cazul bărbaţilor, care au tendinţa de a se aşeza la televizor cu câteva gustări la îndemână. Nu reuşeşti să mănânci mai devreme de ora 20? Nu este nicio problemă, important cu adevărat este că după cină să nu mai găseşti motiv pentru vreo gustare.

Peste umplut cu orez

, ,