Multă lume s-a întrebat cel puțin odată ce sunt, de fapt, fructele de mare? Chiar dacă nu orice persoană le preferă, ele reprezintă unele dintre cele mai recomandate alimente. Preparate și consumate corect, au un efect miraculos asupra organismului.
Conțin numeroase substanțe nutritive deosebit de utile pentru corpul nostru, în timp ce au un număr redus de calorii. Pot fi preparate în numeroase feluri, pe gustul tuturor. Unele pot fi chiar consumate și în stare crudă.
Ce sunt, de fapt, fructele de mare?
Se numesc fructe, dar sunt în realitate niște animale marine, precum creveții, stridiile, crabii, homarii, caracatițele, calamarii, sepiile, scoicile, stridiile, midiile, unii melci și langustinele.. În categoria fructelor de mare intră, de fapt, două tipuri de creaturi subacvatice: crustaceele și moluștele.
Animalele care au o cochilie sau un înveliș exterior dur, care le acoperă în totalitate corpul sunt crustacee – creveți, raci, crabi, homari. Moluștele sunt cele care au un corp moale, suficient de expus, precum melcii, scoicile, midiile și stridiile.
Deși numele fructelor de mare sugerează că se găsesc doar în apa sărată, există și unele specii în apă dulce. Sunt consumate în țări din întreaga lume, dar există niște tradiții locale legate de aceste alimente.
Ce efecte au asupra organismului
Fructele de mare sunt pline de substanțe nutritive, folositoare organismului. Conțin inclusiv vitaminele din complexul B, vitamina A, proteine, grăsimi saturate, Omega 3, acizi grași, zinc, magneziu, fier și multe altele.
Îți stimulează activitatea cerebrală și reduce riscul de apariție al bolii Alzheimer, dar și al bolilor cardiovasculare, datorită Omega 3.
Dacă ai probleme cu articulațiile sau suferi de artită, atunci trebuie neapărat să introduci fructele de mare în meniul tău zilnic.
Dacă ai probleme cu articulații, poți începe să adăugi fructe de mare în dieta ta. Cercetările au descoperit că ele pot reduce rigiditatea articulațiilor și ajută la ameliorarea simptomelor artritei.
De asemenea, aceste alimente sunt recomandate și în cazul celor care au probleme cu vederea sau cu pielea. Acizii grași hidratează corespunzător pielea, în timp ce o protejează de razele ultraviolete și reduc acneea.