Cele mai rapide cine pentru copii

Poate că vrei să faci lucruri mai elaborate, însă se întâmplă să existe momente în care nu ai la dispoziţie decât 5 – 10 minute. Ce poţi pune pe masă atât de repede?

3 minute – Paine prăjită cu cascaval topit

Dacă ai un toaster totul devine foarte uşor – pui o felie de şuncă şi una de caşcaval între două felii de pâine şi obţii foarte rapid o mâncare delicioasă. Şi dacă nu ai toaster poţi face asta pe aragaz, într-o tigaie.
Ca să speli păcatele pune alături o salată simplă de roşii.

Salata de rosii cu smantana

6 minute – Pizza din tortilla

Chiar este cea mai rapidă pizza şi arata şi simpatic cu cele două fete similare ale sale. Ce să pui în interior? Tot ce ştii că se mănâncă şi ai prin casă la îndemână.

Pizza quesadilla

9 minute – Paste cu unt

Cât timp fierb pastele? Cam 8 minute, doar punem capac pe oală, ca să se întâmple totul cât mai repede. Alegem paste integrale, pentru că sunt mai sănătoase. La final le scurgem bine, punem un pic de unt. Şi pornind de aici putem construi. Dar se pot mânca perfect şi ca atare, cu o salată de castraveţi alături.

Salata greceasca de castraveti si Feta

10 minute – Pasta de ton

Pare să fie mai degrabă o masă de dimineaţă, dar este foarte bună şi seară. Totul este să avem o conservă de ton acasă şi o pâine bună la gust. Alături, să punem felii de castravete şi beţişoare de morcovi.

Pasta de ton cu iaurt

15 minute – Peşte la cuptor

Dacă ai un file de peşte, atunci cu un pic de lămâie şi unt reuşeşti foarte rapid, cam pe la 15 minute, să ai o mâncare sănătoasă şi săţioasa. Iar dacă nu îl faci la cuptor, ci în tigaie, îţi ajung şi 10 minute, întrucât nu mai ai de aşteptat să se încălzească.

File de peste la cuptor cu lamaie

15 minute – Pui la grătar cu orez

Să pui orezul pe foc- 1 minut. Să pui puiul pe grătarul incins- 1 minut. Şi restul de 8 minute le poţi folosi pentru a obţine un minunat sos de castraveţi. Este bine însă dacă te pregăteşti în avans, tăind de dimineaţă carnea de pui, bătând-o un pic, ca să fie mai subţire, cum le place copiilor şi lăsând-o la marinat.

Piept de pui la gratar cu sos de castraveti

Voi ce puneţi pe masă foarte rapid?

, ,