Cu ce poți înlocui carnea în farfurie. Top 5 legume sănătoase

Cu ce poți înlocui carnea în farfurie. Top 5 legume sănătoase
Cu ce poți înlocui carnea în farfurie? Sursă foto: Canva

Te-ai întrebat vreodată cu ce poți înlocui carnea în farfurie? Astăzi îți propunem cinci legume care pot ține cu succes locul cărnurilor în meniul tău zilnic. Desigur, poți apela la produsele deja existente în comerț, din soia sau mazăre, dar dacă vrei să pregătești ceva delicios chiar la tine acasă, poți folosi ingredientele pe care ți le prezentăm astăzi.

Există multe motive pentru care unele persoane caută un înlocuitor pentru carne. Poate vrei să devii vegetarian/ă, ții post sau îți dorești să renunți pentru o perioadă la carne din motive medicale. Însă, ai acum cinci legume delicioase și sănătoase, care îi pot ține locul cu succes în farfurie.

Citește și: Cu ce poți înlocui carnea de miel de Paște?

Ciuperci

Sunt primele ingrediente la care te gândești când vrei să înlocuiești carnea în farfurie sau dacă vrei să ții post. Pot fi folosite în multe preparate, de la sarmale, pilaf, frigărui, burger sau multe alte feluri de mâncare. Textura lor amintește de carne și sunt și bogate în vitamina D.

Vinete

Sunt gustoase și sănătoase. Conțin calciu, fier, dar și vitaminele din complexul B, conform specialiștilor Lidl. Le poți prepara la grătar sau le poți pune în musaca în loc de carne.

Sfeclă roșie

Chiar dacă este folosită adesea în salate, să știi că poate fi un deliciu și dacă pui felii la copt, alături de păstârnac. De asemenea, este un ingredient deosebit de gustos în burgerii vegani sau în chifteluțele de legume.

Morcov

Este o legumă bogată în vitamina A, vitamina K, beta-caroten, magneziu și potasiu. Morcovii pot fi consumați cruzi, copți, prăjiți, fierți sau chiar în deserturi. Poți să îi tai fâșii subțiri, să picuri puțin ulei peste ele, apoi să le bagi la cuptor pe o hârtie de copt. De asemenea, poți prepara niște paste bolognese vegetariene cu morcov dat pe răzătoare și călit apoi cu tofu, ceapă, roșii tocate și apio.

Conopidă

Este una dintre legumele cu cele mai multe vitamine și minerale. Conține potasiu, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, antioxidanți, este bogată în fibre și are și un număr foarte mic de calorii. Conopida este o legumă extrem de versatilă și poate înlocui cu succes carnea în farfurie. O poți face pane, prăjită în baie de ulei și așa ai un înlocuitor pentru aripioarele picante. De asemenea, o poți face la cuptor pane sau cu cașcaval peste, iar rezultatul este delicios.

,