Cum asezonezi legumele cu condimentele corecte

Ce condimente sa folosesti pentru a face legumele mai gustoase.

Ce condimente sa folosesti pentru a face legumele mai gustoase.

Multora dintre noi ni se întâmplă să nu fim fani legume. Mai ales dacă nu sunt făcute împreună cu carne, care să le dea gust. Ceea ce nu este bine pentru sănătatea noastră, întrucât ar trebui să reducem cantitatea de carne.

Legumele sunt foarte bune la gust. Dar asta dacă le facem în mod corect, fără să le fierbem prea mult ca să le stricăm textura şi culoarea şi adăugându-le condimentele care li se potrivesc.

Sparanghel

Sparanghelul are o aromă puternică. El merge bine cu busuioc, mărar, maghiran, muștar, nucșoară, oregano, rozmarin şi tarhon.

Sparanghel cu sos de unt

Sfecla

Sfecla are un gust un pic dulce. Pentru ea am putea folosi condimente picante şi multe ierburi: busuioc, chimen, arpagic, cuișoare, coriandru, mărar, ghimbir, salvie, cimbru și tarhon.

Salata cu sfecla rosie cu hrean

Broccoli

Broccoli este foarte versatil. Poţi alege orice gust îţi place şi nu ai cum să greşeşti. Cel mai adesea se găteşte împreună cu busuioc, arpagic, mărar, usturoi, ghimbir, maghiran, oregano, ardei iute, rozmarin, salvie, tarhon şi cimbru.

Budinca de broccoli

Varza

Varza are nevoie neapărat de condimente pentru a fi bună la gust. Îi poţi da o savoare foarte plăcută folosind frunze de dafin, chimen, arpagic, coriandru, mărar, usturoi, ghimbir, maghiran, menta, nucşoara, pătrunjel şi cimbru.

Orez cu varza dulce

Morcovii

Morcovii au un gust dulce care face bună pereche şi cu condimente slabe, dar şi cu unele cu gust puternic. Cele mai întâlnite sunt: busuioc, scorțișoară, coriandru, chimen, mărar, usturoi, ghimbir, nucșoară, boia de ardei, pătrunjel, rozmarin, salvie și cimbru.

Morcovi si ceapa la cuptor

Conopida

Conopida are proprietatea de a lua foarte uşor aroma altor alimente cu care este gătită. Aşa că se poate asezona cam cu orice îţi face plăcere: busuioc, coriandru, chimen, mărar, usturoi, ghimbir, menta, nucşoara, oregano, boia de ardei, pătrunjel, tarhon şi cimbru.

Conopida a la greque

Ţelină

Mâncarea cu ţelina are un gust mult mai bun dacă folosim condimente. Cele indicate sunt: busuioc, coriandru, fenicul, maghiran, nucșoară, boia și cimbru.

Piure de telina

Vinete

Ne plac mult vinetele. Au un gust bun şi simple, fără să adăugăm nimic. Dar, dacă am face-o, cele mai potrivite sunt busuioc, usturoi, ghimbir, oregano, pătrunjel, coriandru, menta şi salvie.

Vinete pane

Fasole verde

Fasolea verde se poate mânca şi aşa, simplă. Însă obişnuim să folosim condimente pentru a-i adauga savoarea preferată: busuioc, arpagic, mărar, nucșoară, usturoi, piper, muștar, oregano, ardei iute, rozmarin şi cimbru.

Fasole verde cu usturoi

Mazăre

Mazărea are un gust un pic dulce. Merge foarte bine cu mărar, menta, pătrunjel, salvie, busuioc, maghiran, nucșoară, ceapă.

Supa crema de mazare I

Cartofi

Cartofii sunt buni cu sau fără condimente. Cele mai utilizate condimente la cartofi sunt: usturoi, ardei iute, muștar, boia, piper, rozmarin, cimbru, oregano şi salvie.

Broccoli cu cartofi

Dovlecei

Dovleceii nu au o savoare puternică şi împrumută gustul celorlalte alimente. Le puteţi îmbunătăţi gustul folosind busuioc, arpagic, mărar, maghiran, ceapă, oregano, ardei iute, usturoi, coriandru, piper şi cimbru.

Sote de dovlecei

,