Dacă eşti deja stăpânul omletelor este momentul să treci la pasul următor şi să fii stăpânul frittatelor. În principiu frittata este tot o omletă, însă una mai specială. Ea conţine mult mai multe ingrediente, este mai condimentată şi, adesea, se face la cuptor pentru a ieşi mai pufoasă.
Se spune că regulile unei frittata perfectă sunt următoarele
– Să ai o tigaie bună, de fontă (întrucât pe aceasta o poţi folosi şi în cuptor)
– Să pui întâi pe foc ceapă sau prazul cu puţin ulei. Următorul strat este cel al legumelor. Dacă există legume pe care trebuie să le fierbi ca să le poţi mânca, cum ar fi cartofii sau mazarea, le fierbi în prealabil. Urmează ouăle bătute şi apoi brânză.
– Nu pune foarte multe ouă. Poţi să ai o tigaie plină de legume şi numai patru ouă.
– Frittata se face cu resturi, cu ce ţi-a rămas prin frigider – pot să fie roşii, pui, bacon, spanac, ciuperci, cartofi, brânză de capră, boabe de porumb sau paste
– Foloseşte cuptorul, ca să fii sigur că obţii o frittata bine pătrunsă. Durează minim 15 minute ca să fie gata.
În speranța că veţi găsi inspiraţie şi veţi creea propria voastră frittata vă prezint unele din cele mai cunoscute variante
Frittata cu cartofi. Am ales una care nu are numai cartofi, ci şi foarte multe verdeţuri, întrucât le iubesc.
Sau poate preferaţi o frittata cu bacon, boabe de mazăre, busuioc şi brânză de capră
La fel de populară este şi frittata cu paste, perfectă dacă vrei să pleci undeva la iarbă verde şi să iei cu tine o gustare hrănitoare
V-aţi prins, nu? Regulă la frittata este că nu există reguli.