Cum să slăbeşti fără să ţii dietă

Toată lumea din jurul meu încearcă în această perioadă să slăbească. Desigur, şi eu. Este explicabil, iarna nu prea am fost atenţi la cum arătăm. Mai ales că hainele ne permiteau asta. Însă acum, cu gândul la hainele uşoare de vară ne dăm seama că nu mai ţine această atitudine indiferenţă. Şi trebuie să facem ceva.

Dacă nu vrem să ne dăm peste cap metabolismul şi să ţinem o dietă ce altceva am mai putea face? Ei bine, nu suntem lipsiţi de opţiuni.

Adevărul pe care trebuie să îl acceptăm: ne îngrăşăm pentru că mâncăm prea mult şi prost.
Nimeni nu se îngraşă fără să mănânce prea mult. Trebuie să cauţi vinovaţii în cazul tău. Uită-te la ce bei în primul rând. Bei sucuri? Renunţă la ele. Bei alcool? Nu mai face din acest obicei ceva zilnic. Vine rândul dulciurilor şi snacks-urilor. Scoate-le cu totul din dietă. Poate că îţi vor lipsi, însă corpul tău se va simţi mult mai bine.

Bun, ai rezolvat astfel o parte a problemei – ai stopat procesul de îngrăşare. Dar tu vrei mai mult de atât, vrei şi să slăbeşti. Aşa că este momentul să mai faci ceva – să mănânci mai puţin. Ei bine, asta îţi va cauza unele neplăceri. Pentru că va trebui să te reobisnuiesti cu senzaţia de foame. Organismul tău s-a obişnuit să consume mult. Şi cu cât consumi mai mult, cu atât îţi cere să consumi şi mai mult. Opreşte această spirală care nu se va termina niciodată. Ai mai multe opţiuni:
– redu porţiile la jumătate
– foloseşte farfurii mai mici
– scoate o masă din zi

Vrei însă să ai energie şi nu ai vrea nici să leşini de foame. Aşa că mai trebuie să mai faci un pas: să acorzi atenţie la ce mănânci. Din fericire, este începutul primăverii şi asta înseamnă că suntem invadaţi de verdeţuri proaspete. Ele au puţine calorii şi sunt pline de minerale şi vitamine. Aşa că ar trebui să constituie grosul farfuriei tale. Nu renunţa cu totul la grăsimi, însă ia-le din seminţe. Nu renunţa nici la proteine – alege carne slabă, iaurt, ouă. Aşa că mănânci salate, însă mai adaugi ceva în ele, pe lângă legume, verdeţuri:

10 ingrediente pe care le poţi pune în salate ca să slăbeşti mai rapid

Gata, baza este pusă. Nu îţi mai rămâne decât să faci sport. Zilnic. Nu neapărat ca să slăbeşti, ci ca să îţi tonifici organismul, să îţi dai altceva de făcut în loc să mănânci şi ca să capeţi o stare de bine invadând corpul cu endorfine. Doar se ştie că supunerea la restricţii nu prea ne face fericiţi. Alege ce fel de mişcare ţi se potriveşte: yoga, plimbări, alergat, mers la sala etc. Important este să îţi faci timp pentru asta, să nu găseşti fel de fel de scuze că să ‘scapi’ şi astăzi.

Câteva liste care îţi pot fi utile:
– seminţe bune pentru dieta + reţete

Super seminte de adaugat in orice dieta


– verdeţuri de primăvară + reţete

Primele verdeturi ale primăverii


– alimente cu puţine calorii + reţete

10 alimente sub 40 de calorii. + Retete de dieta.

, ,